Category Archives: Sewing

Stål i ben og armer?

Da jeg gikk på videregående gikk jeg musikklinja, først som fløytist, men fra andre året av hadde jeg piano som hovedinstrument. Det var veldig spennende og artig, og jeg øvde masse og fikk høvelig gode karakterer. Dessverre hadde denne øvingen sin pris; jeg fikk vondt i hendene. Sangen som hadde skylda kan du finne her. Det er uten tvil den morsomste sangen jeg har spilt på noe instrument, og jeg tror det var den som skaffet meg den gode eksamenskarakteren. Ei tynn lita jente i skjørt og kinasko som først lirer av seg Mozart og andre vakre triller skal vel ikke spille dette?

Det å ha vondt i hendene er veldig vanlig blant musikere, og forsåvidt ikke noe å ta på vei for. Det går jo over når man slutter å spille. Men noen år etter musikklinja begynte vondten i hendene å dukke opp igjen når jeg skulle skrive for hånd, eller når jeg satt for lenge foran PC’en. Da jeg tok opp igjen pianospillingen på NTNU var den og til stede. Etterhvert har den krøpet oppover armen og mot skuldra. Det som gjør den aller verst er…. strikking. Ja, mitt høyest elskede håndarbeid gjør at jeg får vondt i armene!

Det gjør at jeg må kutte ned på strikkingen, og se meg rundt etter alternative håndarbeider som er mer avslappende. Jeg har jo spinningen, men det er ikke nok. Hva skal jeg gjøre med garnet jeg spinner om jeg ikke kan strikke det?

Løsningen blir forhåpentligvis den tidligere nevnte Schacht Cricket. Jeg skal ta hull på Print Gocco-fondet mitt (Gocco er gått ut av produksjon, og folk er helt desperate etter den, så det er vanskelig å vinne auksjonene på Ebay) og kjøpe en denne måneden forhåpentligvis. En søt liten bordvev til å lage skjerf på klarer nok å ta tankene bort fra alle de fine tingene jeg har lyst til å strikke. Se på dette fine skjerfet som wondermike har laget!

I tillegg har jeg jo en symaskin jeg bør bruke mer, og jeg skal også prøve å brodere litt mer for hånd. Har kjøpt dette mønsteret i oslo:

Det skal henge på kjøkkenet når det er ferdig.

Jeg klarer nok ikke å kutte helt ned på strikkingen. Jeg har så mange strikkeplaner jeg må gjøre ferdig. En av dem er en fanagenser til baby.

Jeg lager det som genser, ikke som kofte, og så er den lysegrå og hvit siden babyen det er snakk om nekter å vise hvilket kjønn den er på ultralyd. Det er artig å strikke et sånn klassisk mønster. Så blir det vel kanskje matchende bukse og lue og votter? Og nevnte jeg at det må være ferdig innen to måneder så babyen rekker å bruke det før det blir for lite? *sukk* Denne nedkuttingen blir en utfordring…

Kokkelue til meg selv

Øystein fikk sin egen kokkelue i fjor. Den har blitt mye brukt, sammen med det matchende forkleet. I anledning arbeidet med en egen matblogg har jeg bestemt meg for å lage en kokkelue til meg selv. Jeg hadde ikke lyst på en som var helt lik Øystein sin, men jeg hadde ikke lyst til å lage noe som krevde et komplisert mønster heller. Som inspirasjon kikket jeg på scrub-caps ala denne. Jeg fant en blogpost som ga meg et inntrykk av hvordan et eventuelt mønster burde se ut. Så tegnet jeg noe liknende, og sydde det sammen! Resultatet ble ikke helt fantastisk, men jeg er rimelig fornøyd allikevel. Den holder håret mitt på plass, og får meg til å se ut som en blanding mellom en sykepleier, en budeie og prinsesse Zelda. Okei, kanskje ikke helt da, men nesten.

Bildene ble egentlig tatt til et helt annet prosjekt, men jeg har bare lyst til å vise den litt fram allikevel. Tror det blir flere bilder når jeg har fått laget et matchende forkle.

Sett fra forsiden.

In action.

Baksiden.

Det går an å ha den på seg på mange forskjellige måter, men så langt liker jeg best den nattlue-aktige varianten på det siste bildet.

Yupp.

I made something!

I’ve been talking about sewing ever since I launched this blog, but I’ve yet to make something “serious” that was worth posting about. Until now!

I made a skirt! (yes, I forgot to iron it before I took the picture)

The pattern and fabric is from stoff og stil. The skirt took an entire day to make. I literally got up in the morning, started sewing, and went to bed right after I finished. It took 12 hours + +.

This skirt marks a lot of firsts for me. First time I used a pattern, first attempt at wearable garment, first (semi) successful invisible zipper, etc. That being said, I struggled a lot with the zipper. After two failed attempts I googled “invisible zipper” and found this youtube video. Two minutes later the zipper was finished. Next time I’ll google first, and misunderstand the instructions second.


Freezing cold and rainy spring. Grr.

Hva jeg har holdt på med

Har vært litt stille her i det siste. Det er ikke fordi jeg har vært uproduktiv. Faktisk har jeg vært veldig crafty over ganske lang tid! Har jobbet som kostymeassistent på Vikorevyen her i Bø. Flott å få litt syerfaring uten å måtte betale i dyre dommer for tekstiler, og uten å måtte være flink og nøyaktig og sånn. Noen bilder:

Disse røde skjørtene var det dyreste vi laget i hele revyen. De er ca. halv sirkel. Til å ha under laget vi tyllskjørt. Jeg klippet 70 meter tyll. Kje-de-liiig! Det skulle egentlig være svarte overdeler til, men.. jaja.

Continue reading