Category Archives: Writing

Recap: Det første blogg-innlegget

Veldig mange gjen-poster sitt første blogginnlegg for tida. Jeg ble litt nysgjerrig på hva det egentlig var jeg skrev i mitt første innlegg, så jeg måtte bla meg tilbake til 2005 og sjekke. Her er det i all sin prakt:

So, I finally did it! I made that blog I’ve always wanted. Let’s see if I come up with some interesting stuff to post here.

-mh-

Det var i den tida da jeg var ekstremt inspirert av amerikanske strikkebloggere, og ville poste på engelsk i tilfelle noen av dem skulle finne på å komme innom bloggen min. Ble ganske fort lei av det.

Så måtte jeg sjekke innom en av de andre bloggene mine (har hatt mange gjennom årene) og se hva det aller første blogginnlegget jeg skrev noen gang var. Det har dere her:

So, I’ve finally got my own blog! I can be pathetic online, and the whole world can read about my non-existing social life and my ridiculously boring theories!

Rejoice, planet earth, a disaster awaits you.

Tro om det er obligatorisk å lage en sånn leim “jaja, så var vi i gang”-post når man lager en blog?

Når jeg ser tilbake er jeg ganske glad for at jeg begynte å blogge. Særlig denne bloggen har jeg hatt mye glede av. Det er fint å lage ting, og så ta litt bilder og reflektere rundt det ferdige produktet; Var det artig å lage? Er jeg fornøyd? Hvorfor valgte jeg dette, og ikke noe annet? Det gir en annen dimensjon til håndarbeid, synes jeg. Og så føles det litt sosialt også. Jeg liker jo å se på hva andre lager, og det er koselig å vise frem hva man får til :)

The Running Novelist

Jeg fortsetter å lese om løping, og holder nå på med Haruki Murakami “What I talk about when I talk about running”. Haruki Murakami er “The Running Novelist”, han skriver bøker og trener til maraton.

Jeg blir inspirert. Ikke bare får jeg mer lyst til å løpe, jeg får også lyst til å bli forfatter! Å bli forfatter var en av de tidligere yrkes-drømmene jeg hadde. Da jeg var 12 – 15 år skrev jeg noveller og dikt som bare det. Jeg leverte det jeg skrev inn til Skrivebua, og vant både sjokolade, termokopp og t-skjorter. Etterhvert kanaliserte jeg den energien over i låtskriving, men jeg lurer på om jeg ennå har det i meg. Jeg tester meg selv ved å skrive litt på en novelle akkurat nå.

Uansett hvor hardt jeg prøver, så kommer nok mitt litterære mesterverk “Strutsen” alltid til å være det beste jeg noen gang har skrevet. Jeg vet ikke om jeg har publisert det her før, men da er det kanskje på tide med et gjensyn?

Strutsen

Alle fugler små de er
Unntatt strutsen
Den er svær

Yess. Om jeg klarer en novelle halvparten så bra som det, så skal jeg vurdere å legge den ut et sted for respons.

Dikt


1,5

Dettre diktet skri vert jeg med votter på
jEG drømmer om 200 megabyte lativswke votter

de tikker ssakte inn i firefoxen min
ni tusrn glade delegater med varme hender

og alt er herlighet, rød svaRT gull
oransje grønn liulla blå ull

intrikATE møns tre; ukjente teknikker
gis bort, alt sammen so m for å vise at

om alkle hZadde votter på ble det ingen krig
for inngen hadde triggerfingeren fri

*