Category Archives: Knitting

WIP

Da jeg var i Bodø på medarbeiderkurs var det (selvsagt) lagt inn en tur på Husfliden i programmet (ikke bare i mitt program, det stod trykt på dagplanene som alle fikk!). Jeg hadde blittelitt penger igjen på kontoen, og hadde bestemt meg for å kjøpe inn garn til et helt spesielt prosjekt. Dette prosjektet har jeg tenkt på en god stund. Jeg har hatt lyst til å strikke det lenge, men ikke seriøst begynt å vurdere det før for et par uker siden. Grunnen er at det skal strikkes på *gisp* pinne nummer to. Jepp. For meg er det en ganske stor hindring, siden jeg har veldig dårlig tålmodighet med små pinner og med ting som må fikles med. Heldigivs inneholder prosjektet noe jeg elsker, nemlig mønsterstrikk med to farger samtidig.

Dette prosjektet må jeg gå sakte fram med, for å sitte med de små pinnene gjør at betennelsen i hendene mine blusser opp igjen. Jeg må strikke få rader i gangen. Jeg håper og tror at jeg klarer å kose meg lenge med dette prosjektet, og at jeg klarer å ta det i små doser.

Interessert i en liten sniktitt? Det skal du få her:

Det er en vott ved navn “Andean Altiplano Mittens” fra boka Folk Mittens som jeg kjøpte for noen år siden. Det er mange farger i mønsteret, men man strikker aldri med mer enn to samtidig. Figurene på votten er fugler, katter og alpakkaer, ifølge boka (squee!). Mitt utvalgte garn for denne votten er Rauma Finull. Jeg skjønte det måtte bli et Rauma-garn, for det er det garnet i verden jeg synes er best å strikke flere farger med. Trådene henger fast i hverandre på den riktige måten, og gjør at det ser ut som om jeg strikker jevnt og pent, mens jeg egentlig bare rafser meg gjennom radene for å få se hvordan fuglene blir seende ut :D

Ifølge Google og Ravelry er det ikke så mange som har prøvd seg på disse vottene. Jeg kan både forstå hvorfor og ikke forstå hvorfor. De ser veldig utfordrende ut, men er samtidig så utrolig nydelige. Vi får se hva jeg sier om dem når/hvis jeg blir ferdig…

Takk til deg, 2010

Nå er jeg litt på forskudd her, men jeg føler meg allerede ganske ferdig med 2010. Såpass ferdig at jeg ikke har lyst til å oppsummere noe en gang. Jeg bare takker for det som har vært, og slår fast at jeg tror 2011 blir bedre enn sin forgjenger.

Jeg har beskjedne mål for det nye året, men en av tingene jeg virkelig har lyst til å gjøre er å bruke opp restegarnet jeg har. Ja ja, jeg vet at det er noe alle strikkere sier, men i år mener jeg det virkelig. Virkelig. Restegarn skal blir votter, tøfler, sokker, kanskje til og med skjerf. Er restegarnet ekstra heldig kan det blir med på starten av et sikksakkpledd

eller et bestemor-rute-pledd.

eller kanskje til og med et pledd med mitered squares

Jeg har nok restegarn til å lage alle tre variantene om jeg vil, men ikke tålmodighet nok. TIps til artige restegarn-prosjekter mottas med takk.

En sommer er over

Jeg har ikke hatt ferie i år, men jeg har tatt fri fra både blogging og håndarbeid. Nå begynner det å bli kaldere ute, og da melder strikkelysten seg. Jeg har to-tre mønstre som jeg kikker på, og ved neste lønning blir det garnkjøp og kanskje noen nye bambuspinner. Det er særlig disse to jeg kikker på:

Strikket sidelengs og med short rows. Spennende!


Denne har artig konstruksjon og er sikkert kjemperask å strikke. Tenker å lage den i noe annet enn anbefalte Eskimo, siden jeg har dårlig erfaring med holdbarheten.

Det har vært en skikkelig influensahøst, og jeg har selvsagt fått min dose. I år ble det så ille at jeg måtte være hjemme fra jobb nesten en uke, og jeg er ennå slått ut nesten fire uker senere. Konsentrasjonen er ikke på topp, men jeg prøver å lese litt. Så nå har jeg følgende bøker på nattbordet:

Jo, det er litt mange bøker å holde på med samtidig, men fokuset varer ikke lenger enn et kapittel eller to før jeg må gå videre til noe annet. Så jeg kommer vel gjennom alle til slutt.

Ull og garn i Dublin

Irland er et land med mange sauer. 2 bussturer på 4 timer hver, pluss noen kjøreturer i det irske landskapet, har virkelig bevist det. Utover de grønne engene er det strødd små svarte og hvite ulldotter som spankulerer rundt. Innimellom er det også noen føll. Våren er fin!

Men til saue-vennlig nasjon å være har de ikke så mange garnbutikker å skryte av. I Letterkenny fant jeg ikke en eneste fornuftig garnbutikk; den ene butikken de hadde garn i hadde faktisk ikke regionens lokale garn, bare noe akryl-blandet ekkelt garn fra the UK. Jeg tenkte at jeg ikke kom til å finne noe i ull-relatert i Dublin heller, men ikke så langt fra hotellet fikk jeg øye på disse:

Jeg kjøpte faktisk ingen av dem. Hvorfor ikke? Fordi jeg heller kjøpte denne:

Hihihi!

Da jeg kjøpte veska spurte jeg damen i kassen om hun tilfeldigvis visste om en garnbutikk. Hun pekte meg i retning av et kjøpesenter. Vi fant etterhvert nevnte kjøpesenter, og i andre etasje åpenbarte denne herligheten seg! På et blunk hadde jeg blåst bort 50 euro. De hadde to avdelinger, men jeg kikket faktisk bare i den ene, ellers vet jeg at jeg ville brukt mer penger. Holdt på å kjøpe knitpicks heklekrok-sett, pluss addi-strikkepinner. For ikke å snakke om alt det herlige Malabrigo-garnet i forskjellige farger og tykkelser. Jeg klarte å rettferdiggjøre denne:


“Det er jo garn fra japan, og jeg har alltid hatt lyst på et nøste.”

og denne:


“Det er sokkegarn, og jeg har lovet Øystein et par sokker bra lenge nå”.

Jeg tok disse to og gikk til kassen, men da fikk jeg øye på denne, farget av LHogan:

“Jeg kan jo selge dette garnet når jeg har spunnet det, og tjene inn prisen”

Ekspeditørene var kjempehyggelige, og inne i butikken satt det damer rundt et bord og strikket og hadde vittige samtaler. Tror dette er en butikk jeg vil besøke flere ganger!

Stål i ben og armer?

Da jeg gikk på videregående gikk jeg musikklinja, først som fløytist, men fra andre året av hadde jeg piano som hovedinstrument. Det var veldig spennende og artig, og jeg øvde masse og fikk høvelig gode karakterer. Dessverre hadde denne øvingen sin pris; jeg fikk vondt i hendene. Sangen som hadde skylda kan du finne her. Det er uten tvil den morsomste sangen jeg har spilt på noe instrument, og jeg tror det var den som skaffet meg den gode eksamenskarakteren. Ei tynn lita jente i skjørt og kinasko som først lirer av seg Mozart og andre vakre triller skal vel ikke spille dette?

Det å ha vondt i hendene er veldig vanlig blant musikere, og forsåvidt ikke noe å ta på vei for. Det går jo over når man slutter å spille. Men noen år etter musikklinja begynte vondten i hendene å dukke opp igjen når jeg skulle skrive for hånd, eller når jeg satt for lenge foran PC’en. Da jeg tok opp igjen pianospillingen på NTNU var den og til stede. Etterhvert har den krøpet oppover armen og mot skuldra. Det som gjør den aller verst er…. strikking. Ja, mitt høyest elskede håndarbeid gjør at jeg får vondt i armene!

Det gjør at jeg må kutte ned på strikkingen, og se meg rundt etter alternative håndarbeider som er mer avslappende. Jeg har jo spinningen, men det er ikke nok. Hva skal jeg gjøre med garnet jeg spinner om jeg ikke kan strikke det?

Løsningen blir forhåpentligvis den tidligere nevnte Schacht Cricket. Jeg skal ta hull på Print Gocco-fondet mitt (Gocco er gått ut av produksjon, og folk er helt desperate etter den, så det er vanskelig å vinne auksjonene på Ebay) og kjøpe en denne måneden forhåpentligvis. En søt liten bordvev til å lage skjerf på klarer nok å ta tankene bort fra alle de fine tingene jeg har lyst til å strikke. Se på dette fine skjerfet som wondermike har laget!

I tillegg har jeg jo en symaskin jeg bør bruke mer, og jeg skal også prøve å brodere litt mer for hånd. Har kjøpt dette mønsteret i oslo:

Det skal henge på kjøkkenet når det er ferdig.

Jeg klarer nok ikke å kutte helt ned på strikkingen. Jeg har så mange strikkeplaner jeg må gjøre ferdig. En av dem er en fanagenser til baby.

Jeg lager det som genser, ikke som kofte, og så er den lysegrå og hvit siden babyen det er snakk om nekter å vise hvilket kjønn den er på ultralyd. Det er artig å strikke et sånn klassisk mønster. Så blir det vel kanskje matchende bukse og lue og votter? Og nevnte jeg at det må være ferdig innen to måneder så babyen rekker å bruke det før det blir for lite? *sukk* Denne nedkuttingen blir en utfordring…