Category Archives: Memories

Hoptimist og bokkjøp

Camp pluckyfluff er overstått! Det kommer bilder og rapport senere. Ville bare poste kjapt dette bildet av bursdagsgaven fra Marianne, en Hoptimist!

Det er et smilende hode på en springfjær, så hvis du føler deg litt nedfor er det bare å gi den en liten dytt. Når den står på bordet og spretter og humrer for seg selv er det vanskelig å ikke smile. Squee! Tusen takk Marianne!

Kan også melde om nytt bokkjøp. Jeg skulle Ikke kjøpe noen bøker mens jeg var på spinnekurs. Nei nei nei. Men siden jeg skulle kjøpe farger til garnfarging følte jeg at jeg måtte kikke litt på fargebøkene for å få inspirasjon. Dårlig idé! Før jeg visste ordet av det gikk jeg ut derifra med denne i posen:

Den er helt nydelig. Masse herlige farger og fornuftige instruksjoner. Gleder meg til å bla i den (mens jeg spiser knekkebrød og nudler, fordi jeg har brukt for mye penger og ikke får råd til mat neste måned).

Slå et slag for ditt husflidslag

Det gjorde jeg i helga! Vi skulle ha stand på den lokale frivillighetsmessa, og jeg tilbydde meg å ta med rokk og ull og spinne på utstilling. Som sagt så gjort; jeg tok rokken i bilen, og pakket en kurv full av ting jeg har spunnet pluss litt verktøy. Så laget jeg noen eksempler som viste hvorfor man vasker og tvinner garn. Vi hadde også med en vev, pluss noen av tingene vil lodder ut til julearrangementet.

Her sitter vi:

Og litt spinneaction:

Og vi vant faktisk beste stand! Ikke verst, synes jeg. Premien var en eske med kaffe, så nå kan vi gå mørketida i møte i full koffeinrus.

Utsikter

I vårt lille hus har vi noe vi aldri har hatt før: utsikt! Uansett hvilken retning vi ser ut av vinduene i, så er det fjell eller hav eller trær eller marker. Det er rett og slett deilig.

I dag er været litt underlig, med sol og regn om hverandre. Hadde ikke så lyst til å gå ut, så det ble noen utsiktsbilder tatt gjennom vinduene.

Baksida av huset. Det lille uthuset har visst vært hønsegård for ca 10 år siden. Steiroheia i bakgrunnen.

Fra det ene stuevinduet. Litt refleksjoner av Marianne i dette bildet, men det er jo bare en bonus.

Det andre stuevinduet. Jeg skal henge opp fulgemat dette treet, så har jeg noe å kikke på til vinteren.

Her er vår lånte gardin, pluss det første jeg kjøpte til huset: en hvit lampe som lyser fine blomstermønster når det er mørkt.

Gjennom kjøkkenvinduet er det mest bare bærbusker og ugress. Tenker vi tar en opprydding der til våren. Dessuten har vi et trehus baki der et sted! Med taustige!

Vi skal bygge og bo!

Vel… vi skal egentlig ikke bygge noe særlig, men vi skal bo iallefall. Den 15. flytter vi inn i et bittelite hus utenfor Sortland. Vi har ikke skrevet kontrakt og sånt ennå, men vi har fått et ja og et håndtrykk. De som hadde huset før oss bor der ennå, så vi har tatt bilde fra veien med telelinse (type psycho paparazzi) sånn at andre skal få se på vår søte fremtidige bolig. Se!

Tennis med Tönnies Telemark og Tønsberg Turnè

Som tidligere nevnt spiller jeg i et ukuleleband med Tone og Ann-Christin. Vi har spøkefullt kalt bandet “Tennis med Tönnies”, og etterhvert lagt oss opp et repertoar på åtte sanger, i minst fire tonearter.

I vår ble det litt spilling i Bø, og da fikk vi noen forespørsler om spilling i sommer. Vi takket selvsagt ja, og hele sommeren har gått med til å glede seg til disse konsertene. Nå er de overstått, og vi har hatt det kjempeartig! Blogger kanskje mer om det senere, om jeg får sneket til meg noen av bildene som Silve og Tone tok. Foreløpig har jeg bare dette bildet, sakset fra Varden (en avis i Telemark).

I midten sitter Kjell, en av medstudentene våre fra Bø, og en av de som er aktive i arbeidet med Telemarkfestivalen hvor vi spilte buskspill nå på Lørdag. Artige greier!