Category Archives: Crochet – Hekling

Bloggstillhet

Det har ikke vært så mye liv her inne i det siste. Ingen ukas album, ingen strikkeprosjekter, ingen nye bilder av rokken. Hva har skjedd?

Vel, innspurten av mitt liv som student har skjedd. Siden sist har jeg begynt på et veldig intensivt skriveprosjekt i et forsøk på å gjøre ferdig masteroppgaven innen sommeren er omme. I tillegg til dette søker jeg på jobber, pakker ned alle tingene våre, spiller i band, ser en ny TV-serie (Battlestar Galactica) og prøver å kjempe mot pollenallergien.

Her om dagen kom øyeblikket jeg har gruet meg til i to år: jeg måtte pakke ned strikke-stæsjet mitt. Under oppholdet i bø så har jeg ikke kastet noen ting håndarbeidsrelatert. Jeg har pakket alt sammen inn i et skap i stua, og etterhvert klart å fylle hele skapet med garn, ull, to håndteiner, en symaskin, masse stoffer, knapper, strikkepinner etc etc etc. Da jeg skulle pakke alt ned oppdaget jeg at de to plastposene med garn som jeg flyttet hit med hadde blitt til en mye større mengde. Istedet for å fortsette fornektelsen bestemte jeg meg for å sortere og kaste.

Det å bla gjennom gammelt garn var en interessant reise gjennom mine år som strikker. Jeg fant garnrester fra alle de tidligste prosjektene mine. Fra tida før jeg skjønte det med størrelse på strikkepinner og strikkefasthet og hvordan forskjellige typer fibre oppfører seg. Ikke minst fant jeg mange uferdige prosjekter som jeg har gitt opp gjennom tidene, og som jeg ikke har giddet å rekke opp. Her er de aller fleste:

Øverst fra venstre ser du en sokk fra et rauma-hefte (viste seg å bli rar og stygg), en ensom pirate mitten (underlig tommel), en pirate-pulsvarmer (i en blanding av nylon og ull. Blæh), et dharma initiative-skjerf (en god idè, men jeg kan jo ikke brodere), en uferdig Sheldon, og en uferdig Sackboy

Nederst fra venstre ser du en tøffel fra et julehefte, en harlekin-tøffel (som jeg sydde sammen sånn at sømmene er vonde å gå på), to forskjellige sokker som aldri ble noe av, en nesten ferdig herringbone-vott, og to prøveversjoner av en vott jeg kopierte fra Tone en gang.

Noen av disse vil jeg kanskje gjøre ferdig en gang. Andre vil nok bare bli liggende i en pose i all evighet. Jaja.

Jeg bestemte meg altså for å kaste noe av garnet jeg hadde liggende. En gang i Trondheim fikk jeg en Diger pose restegarn, og mye av det har jeg aldri kommet meg til å bruke. For å gjøre flyttelasset vårt så lite som mulig bestemte jeg meg for å kvitte meg med alt garnet jeg ikke hadde konkrete planer for. Pluss litt til. Til venstre ser du garnet jeg skal beholde, og til høyre ser du garnet jeg skal gi bort (Hedda meldte seg frivillig).

Siste bilde viser alt håndarbeids-stæsjet jeg tar med meg nordover. De to plastposene har vokst til fire plastposer, en eske med ull og en stor rokk. Til venstre i bildet ser du dessuten pappesken med alle stoffene og knappene og strikkepinnene i. Det er en del.

Men jeg har iallefall ikke noen plasskrevende treningsapparater fra TV-shop!

Nå skal jeg fortsette skrivingen. Det sikkert ikke noe tid til blogging i det nærmeste, men litt håndarbeid blir det. Mellom skrivingen tar jeg små pauser for å samle tankene, og da hekler jeg grønne firkanter til et fremtidig pledd. Her er de foreløpige firkantene, sammen med dagens lektyre: Den nye bygda.

Firkantene er i mandarin petit, og jeg bruker heklekrok i 3mm. Og garnet er forresten resirklert fra enda ett av mine uferdige prosjekter…

Jeg har lært meg å hekle!

Helkingen skyller som en bølge innover strikkeblogg-verdenen. Jeg har villig kastet meg på denne bølgen, og funnet fram heklekroken fra nederst i strikkepinneboksen. Tidligere har jeg kun heklet kanter på strikkeprosjekter, pluss en improvisert gameboy-veske. Denne gangen har jeg gått mer grundig til verks. Målet er å lære å lese mønstre. Jeg begynte med heklingens svar på et rillestrikket skjerf, “the granny square“.

Her er mitt første suksessfulle forsøk på hekling:

Og en litt nærmere kikk:

Den heklede brikken under mitt blå hekleforsøk er laget av min bestemor. Hun er mitt største hekleforbilde!

Jeg har en slags plan om å etterhvert bruke massemasse restegarn til et slags heklet pledd, men jeg tror det er en plan mange før meg har hatt, men ikke klart å gjennomføre. Jeg skal derfor ikke si noe altfor sikkert. Jeg krysser fingrene for at jeg en gang vil få tålmodigheten til å gjennomføre en sånt prosjekt.