Category Archives: Friluftsliv

Årets største fullmåne

I dag er det visstnok årets største fullmåne. Vi kikket litt ut i går kveld, og da var det i grunnen lysere enn det har vært mange ettermiddager i vinter. Vi bestemte oss for at vi måtte gå tur på Steiroheia i dag (som vi ennå ikke har vært på siden vi flyttet til huset, enda vi bor på Steiro. Shame!)

Nå skal det sies at vi for tida begge er ganske inspirert til å gå på tur. Jeg leser boka “Born to run”, om ultra-løpere, og Øystein leser The Crystal Horizon om en tur til Mount Everest. I tillegg har vi sett noen episoder av en Everest-serie fra Discovery.

Det var derfor to inspirerte kontorrotter som tok på seg dunjakker og ullklær og trasket oppover mot heia. Lyset ute var helt sykt; månen gav så mye lys at det ble tydelige skygger, og hodelyktene var helt unødvendige. Oppe på Kvila (hytta på toppen av Steiroheia) drakk vi medbrakt kaffe, spiste hver vår bagel, pluss litt sjokolade.

Her er Øystein i turutstyret. Legg merke til de raffe gamasjene!

Til ære for turen har jeg laget en ny kategori: Friluftsliv. Dette er jo en hobby-blogg, og friluftsliv er definitivt en hobby som har seilet frem det siste halve året.