Category Archives: Garden

Vår i hagen

Det var vår i Irland. Så mye vår at pollenallergien slo ut, og jeg kom på hvorfor våren ikke er så fin allikevel. Her hjemme er det ikke blitt så mye vår, men det er begynt å smelte og bli bart iallefall.

Når snøen runt huset smeltet kom det fram masse gult gress som åpnebart har vokst seg opp gjennom noen år. For min del begynner det å klø i fingrene når jeg ser sånt. Jeg har aldri fått dreisen på blomster og sånt, men å luke ugress og rake løv synes jeg er fint. Det er litt zen over det, kontakt med naturen og blablabla. Det er uansett fint å være ute og nyte godværet før lufta blir full av pollen.

I dag bestemte jeg meg for å begynne med sørveggen av huset. Vi lånte rive og rake hos Øystein sine foreldre, og så satte jeg i gang. Jeg startet med dette:

Sørveggen

Vestveggen

Etter kort tids raking og bortlessing av tørket gress fant jeg faktisk en rake liggende inntil huset. Plus mange ledninger fra tidligere utelys og antenner. Den største overraskelsen var dog en liten mur som har rammet inn et blomsterbed for lenge lenge siden. Den har vi aldri lagt merke til.


Det var mye dødt ugress å finne (høymuggel, blæ) men også rester av faktiske blomster.

I tillegg er det diverse som driver og spirer allerede. Er spent på hva som dukker opp. Da jeg var ferdig hadde jeg et stort lass med gress. Det gikk rett bak uthuset, der jeg skal lage kompost en gang i nær fremtid.