Category Archives: Shop

Første garn til salgs!

Som tidligere nevnt fant jeg mange gode unnskyldninger for å kjøpe både ull og garn da vi var askefaste i Dublin. Jeg lovte meg selv at jeg skulle selge garnet jeg laget av ulla, og dermed tjene inn igjen utgiftene jeg hadde. I etterkant har jeg selvsagt angret på det. Jeg er veldig glad i grønt, og særlig grønt garn. Pluss at ulla fikk litt emosjonell verdi etterhvert – det er den første håndfargede ulla jeg har spunnet med, og den er attpåtil håndfarget i Irland.

Men jeg har bestemt meg for å holde løftet mitt, og legger dermed mitt første garnnøste ut for salg. Det er omtrent 100 gram Bluefaced Leicester, en myk garnsort som skal gå an å bruke helt inntil huden. I tillegg isolerer den godt, så den passer til ytterplagg som må være varme.

Det ferdige garnet mitt er spunnet ganske tykt, men har (selvsagt) noen ujevne partier (det er jo også litt av sjarmen med håndspunnet). Etter vask blåste det seg opp og ble helt nydelig mykt og squishy. Fargene kan jeg selvsagt ikke ta noe av æren for, men de er kjempefine! Akkurat sånn som jeg liker (skulle tro jeg hadde kjøpt ulla selv). Garnet er hovedsakelig grønt, med innslag av grått og bittelitt blått. Jeg tror jeg ville strikket dette garnet på pinne nummer 5 eller 6.

For denne herligheten krever jeg bare 150 kroner + porto. Dyrt, sier du? Vel, 123 av disse kronene dekker ulla, og en skarve tjuekroning synes jeg at jeg skal ha for arbeidet. Håndspunnet garn koster egentlig mye mer enn dette, men siden dette er et prøveprosjekt går jeg litt forsiktig i gang. I tillegg tilsvarer denne ulla to vanlige nøster, så du får en del garn for pengene.

Hvis du er interessert kan du maile meg på shop (at) ildflue.net

Her er ulla før spinning:
Ull og garn i Dublin
Håndfarget BFL fra irland
Håndfarget BFL fra irland

Og her er den som ferdig garn: (klikk for større bilde)

(si ifra her hvis du sender mail og jeg ikke svarer, jeg tester ut både nye fototing på bloggen og nye mailadresser i disse dager)