Category Archives: Finished projects

Altfor blå

Da er mitt første suksessfulle lace-prosjekt ferdig! Det var faktisk et veldig morsomt sjal å strikke. Akkurat passe hjernedødt. Jeg kommer nok til å lage noe liknende en annen gang og!

Noen fakta:
Garn: Nesten 200g håndspunnet corriedale, entråds
Pinner: Bambus 3,5 rundpinne
Mønster: Blue Jeans Lace Leaf Shawl (på ravelry)

Bilder:

På en stol i solveggen.


Nærbilde av de blå bladene

Nå ser jeg allerede på neste lace-prosjekt!

Prikkete votter i Misti

Så kom endelig vinteren til Telemark. Det har vært litt sånn småvinter helt siden november, men i forrige uke kom den kjipe sprengkulde-vinteren til Telemark. Så viste det seg at vi har klart å miste/rote bort nesten alle vottene våre, så stakkars Øystein måtte være kald på fingrene hele tiden. Det kunne vi ikke ha noe av!

Så jeg fant frem garnrester og rasket sammen disse:

De var utrolig enkle og raske å lage. Selv om de ikke er super-originale, så vurderer jeg å skrive ned og publisere mønsteret. Man må jo begynne et sted.

Garnet er dessuten supermykt og varmt, så Øystein slipper å fryse :D

Julegaver og sokker

I det siste har jeg strikket sokker. Øystein ønsket seg et par, og jeg fant det perfekte garnet for det da jeg var i Kongsberg på Husfliden. Det heter On-Line Supersocke, og strikkes på pinne 3,5, noe jeg synes er akkurat passe stort. Jeg vil jo selvsagt helst lage sokker i to farger, men de blir litt for tykke for de nye skoene til Øystein.

Da jeg holdt på med sokkene bestemte jeg meg for å gi sokke-strikking et nytt forsøk. Ikke bare for det ene paret, men generelt. Jeg har laget, tja, kanskje 3 par ferdige sokker i min strikkekarriere. Av en eller annen grunn har jeg aldri synes at det var særlig morsomt. Kanskje mest fordi jeg har laget ensfargede sokker, og jeg synes det er mye pes å få ensfargete ting til å bli like; det er vanskelig å få de forskjellige delene akkurat like lange når man ikke har noe mønster å gå etter. Dessuten syntes jeg alltid det var pes å strikke hæl. Masse telling og tenking og hodebry, og hælene ble aldri like uansett hvor mange ganger jeg strikket dem.

Vel, det har visst skjedd en utviking, for denne gangen synes jeg ikke det er så ille å lage sokker. Jeg har laget 4 par i løpet av en måned! De første var til Øystein, og de laget jeg etter Knittys “Universal toe-up sock formula“. Jeg har laget toe-up-tå før, men aldri strikket tåa på den måten. Det er styr med heklekrok og sånt, men resultatet blir mye penere og mye mer brukervennlig synes jeg.

Den andre sokken er faktisk en julepresang til Solveig. Siden det ikke er jul før imorgen skal jeg legge inn en cut. Ikke kikk Solveig!
Continue reading

Julestress?

Det er litt stille fra denne kanten for tida. Vi har hatt eksamenstid, med etterfølgende sliten-zombie-tid. Nå holder vi på med å lade opp til julestresset.

En ting som gjør hver dag litt bedre er at jeg endelig har mine egne votter som jeg kan ha på meg. De er varme og gode, og (om jeg må si det selv) veldig fine å se på. Jeg har bare tatt ett bilde. Av en eller annen grunn er det ikke så spennende å blogge om tingene jeg lager til meg selv. Jaja.

Om du tenker at den venstre votten er litt lengre enn den høyre, så har du nok rett i det.

Enda flere bursdagsvotter

Da Ann Christin i klassen min hadde bursdag nylig ga jeg henne gavekort på hjemmestrikkede votter/sokker. Hun valgte selv mønster og farger. Sokkene gikk ikke så bra; mønsteret var kjipt og resultatet ble skikkelig stygt. Så jeg laget vottene, og har tenkt å gi dem til henne imorgen. Så får jeg heller prøve meg på sokkene en annen gang.

Dette er de mest tradisjonelle selbuvottene jeg har laget. Lillafargen er faktisk den samme som på de forrige vottene. Sammen med hvitt skifter den farge alt etter hvilket lys man er i. Her hjemme under lampa ser garnet nesten blått ut, mens i dagslys er det mørk rosalilla.

Det ser ikke sånn ut, men vottene er faktisk like store, og passer fint på en damehånd. Hurra for å være ferdig med andres votter, sånn at jeg kan lage noen til meg selv :)

Garnet er nok en gang rauma 3-tråds strikkegarn. Neppe jeg skal hamstre en hel bærepose av det når jeg er hjemme på Sortland i helga.