Category Archives: Movies

Musikkvideo på 12 timer

Solveig var på besøk nå nettopp. Hun kom søndag natt, og dro onsdag morgen. Vi hadde basically to døgn på å planlegge og gjennomføre en musikkvideo. Er det noe som er inspirerende, så er det korte tidsfrister på morsomme prosjekter!

Vi brukte litt tid på å undersøke mulighetene for kamera-låning. De viste seg å være heller dårlige, men i siste liten fant vi ut at fotoapparatet til solveig kan filme i HD! Vi valgte oss ut noen fine steder i Bø, overførte sangen til mp3-spillerne våre og satte i gang. Øystein ble leid inn som stunt-sjåfør, mens vi vekslet på å være kamerakvinner. Jeg klarte selvfølgelig å filme det meste på høykant (jeg tar oftest bilder den veien!), men noe brukbart materiale fikk vi allikevel.

Filmingen startet på ettermiddagen dag 2. Det viste seg å bli en kamp mot klokka. Det begynte å mørkne klokka seks, og innen åtte var det helt mørkt ute. Det viste seg allikevel å være en fordel; noen hadde tent fakler på plenen, og de ble veldig fine på film. Utelysene i hekken utenfor skolen var også pene i mørket, og skapte artige lyseffekter som sikkert ville kostet masse å legge på etterpå. Etter at filmingen var ferdig ble vi sittende oppe hele natten og redigere, enda jeg skulle opp tidlig neste morgen for å være på seminar, og Solveig skulle avgårde med toget ikke lenge etterpå. Det kan ikke ha blitt mer enn fire timer søvn. Maks.

Sangen vi laget musikkvideo til er det gode gamle klassikeren “Not a male but a female”, skrevet av Solveig på videregående. Den holder på å skifte tittel nå, så hva den vil hele til slutt er litt usikkert. Tross hva man skulle tro når man hører det delikate arrangementet og de smektende sangstemmene, så er ikke sangen seriøs. Om du føler for å le av teksten og videoen så er det meningen. Verken sangen eller videoen er ferdig innspilt, men vi vil gjerne vise litt frem underveis. Man føler seg litt flinkere når man har et slags resultat å se på.

Det er med glede jeg presenterer versjon 1.0 av “Born as a female”

In the end tok det ca 12 timer fra vi begynte å filme til vi var ferdige å redigere. Ikke verst, egentlig.