Category Archives: Music

By:larm

I morgen skal jeg nedover til bylarm i Oslo. Hurra!

Skal holde foredrag på seminaret Teenage Kicks, som er i regi av Norsk rockforbund. Oppgaven min er å prate i ca 15 minutter om ungdomsarbeidet til Sortland Rockeklubb. I ettermiddag skal jeg kose meg med gamle bilder fra arkivet, og skrive ferdig foredraget mitt. Den gamle blabla-videoen vi laget for noen år siden tror jeg også jeg skal ha med, den med et historisk bilde av rødskolen. Hvis du ikke har sett den, så bør du ta en kikk nå. Rockeklubben har fostret så mange flotte ungdommer!

Mens jeg er i tigerstaden skal jeg selvsagt ta for meg av konsertene også. Gleder meg ekstra mye til å se islandske Hjaltalin. Jeg kjøpte plata deres på en platesjappe i Neskaupstadir i fjor vår (på anbefaling fra en ekte islending, hehe) og hørte masse på den mens jeg kjørte langtur ut til en av Øst-Islands utkanter. Denne låta festet seg med en gang, og har fått noen gjennomhøringer også etter at jeg kom hjem.

Gjett hva jeg venter på…

En konsertina!

Har lenge hatt lyst på en, og i går bestemte jeg meg for å bare hoppe i det og kjøpe en. Kjøper fra den lokale musikkbutikken for å være sikker på at jeg får et skikkelig trekkspill og ikke bare en leke-greie.

Får legge ut en video når den er kommet, så dere får høre den herrrlige lyden :D

Stål i ben og armer?

Da jeg gikk på videregående gikk jeg musikklinja, først som fløytist, men fra andre året av hadde jeg piano som hovedinstrument. Det var veldig spennende og artig, og jeg øvde masse og fikk høvelig gode karakterer. Dessverre hadde denne øvingen sin pris; jeg fikk vondt i hendene. Sangen som hadde skylda kan du finne her. Det er uten tvil den morsomste sangen jeg har spilt på noe instrument, og jeg tror det var den som skaffet meg den gode eksamenskarakteren. Ei tynn lita jente i skjørt og kinasko som først lirer av seg Mozart og andre vakre triller skal vel ikke spille dette?

Det å ha vondt i hendene er veldig vanlig blant musikere, og forsåvidt ikke noe å ta på vei for. Det går jo over når man slutter å spille. Men noen år etter musikklinja begynte vondten i hendene å dukke opp igjen når jeg skulle skrive for hånd, eller når jeg satt for lenge foran PC’en. Da jeg tok opp igjen pianospillingen på NTNU var den og til stede. Etterhvert har den krøpet oppover armen og mot skuldra. Det som gjør den aller verst er…. strikking. Ja, mitt høyest elskede håndarbeid gjør at jeg får vondt i armene!

Det gjør at jeg må kutte ned på strikkingen, og se meg rundt etter alternative håndarbeider som er mer avslappende. Jeg har jo spinningen, men det er ikke nok. Hva skal jeg gjøre med garnet jeg spinner om jeg ikke kan strikke det?

Løsningen blir forhåpentligvis den tidligere nevnte Schacht Cricket. Jeg skal ta hull på Print Gocco-fondet mitt (Gocco er gått ut av produksjon, og folk er helt desperate etter den, så det er vanskelig å vinne auksjonene på Ebay) og kjøpe en denne måneden forhåpentligvis. En søt liten bordvev til å lage skjerf på klarer nok å ta tankene bort fra alle de fine tingene jeg har lyst til å strikke. Se på dette fine skjerfet som wondermike har laget!

I tillegg har jeg jo en symaskin jeg bør bruke mer, og jeg skal også prøve å brodere litt mer for hånd. Har kjøpt dette mønsteret i oslo:

Det skal henge på kjøkkenet når det er ferdig.

Jeg klarer nok ikke å kutte helt ned på strikkingen. Jeg har så mange strikkeplaner jeg må gjøre ferdig. En av dem er en fanagenser til baby.

Jeg lager det som genser, ikke som kofte, og så er den lysegrå og hvit siden babyen det er snakk om nekter å vise hvilket kjønn den er på ultralyd. Det er artig å strikke et sånn klassisk mønster. Så blir det vel kanskje matchende bukse og lue og votter? Og nevnte jeg at det må være ferdig innen to måneder så babyen rekker å bruke det før det blir for lite? *sukk* Denne nedkuttingen blir en utfordring…